# AMR awareness-raising priorities

DATES: 21 November 2022 from 13:00 – 14:00 CET 22 November 2022 from 09:00 – 10:00 CET

LANGUAGES: The webinar will be held in English

Register <u>here</u> for 21 November 2022 Register <u>here</u> for 22 November 2022

Please register for one day only





WEBINAR

Food and Agriculture Organization of the United Nations







World Organisation for Animal Health Founded as OIE **BACKGROUND:** The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), the UN Environment Programme (UNEP), the World Health Organization (WHO) and the World Organisation for Animal Health (WOAH, founded as OIE) also known as the Quadripartite organized two consecutive global consultation meetings for awareness-raising on AMR.

The consultations brought together broad stakeholders from across the globe representing diverse sectors across human, animal, plant, and environmental health. The discussions were very rich and brought to light important ideas for shaping the AMR awareness agenda across different sectors. The deliberations from the consultations showed a clear global convergence of thinking around the priorities of AMR awareness. Critical recommendations were made on the core areas of AMR awareness raising (the common audiences, the common areas of work, and the common approaches).

The meeting report has been published and can be accessed via this <u>link</u>. The Quadripartite is organizing this global webinar to disseminate and share the findings and recommendations from the global consultation meetings.

#### **GENERAL OBJECTIVE OF THE WEBINAR:**

To disseminate and publicize the findings and recommendations of global consultations on AMR awareness raising.

### **SPECIFIC OBJECTIVES:**

The specific objectives of the webinar are to present and discuss:

- Common and priority target audiences for joint AMR awareness work
- Important areas for joint AMR awareness raising
- Key factors necessary to develop a common approach to AMR awareness raising across sectors
- Key considerations to develop common language and messaging targeting the common audiences
- Opportunities for joint, multi-sectoral awareness activities to reach identified audiences
- Recommendations to improve continued collaboration and harmonization across human, animal, plant, and environmental health sectors

## FIRST GROUP: 21 NOVEMBER 2022 FROM 13:00 – 14:00 CET

Moderator: Sarah Nehrling, event facilitator

ТІМЕ	DURATION	AGENDA	SPEAKERS
13:00-13:05	5 min	Introduction	Moderator
		Welcome and greeting from a quadripartite regional representative	<b>Patricia Bedford</b> Sub-regional Caribbean AMR focal point, FAO
13:05–13:15	10 min	Common Audiences for joint AMR awareness- raising	Lucía Escati (WOAH)
13:15-13:25	10 min	Common approach to AMR awareness-raising across human, animal, plant, and environmental health sectors	Fallon Bwatu Mbuyi (FAO)
13:25–13:35	10 min	Opportunities for joint, multisectoral awareness activities and enhancing collaboration and harmonization	<b>Diriba Mosissa</b> (WHO)
13:35–13:55	20 min	Facilitated discussion – Q&A session	Moderator
13:55-14:00	5 min	Wrap-up and closing	Thomas Joseph (WHO)

## SECOND GROUP: 22 NOVEMBER 2022 FROM 09:00 – 10:00 CET

Moderator: Sarah Nehrling, event facilitator

ТІМЕ	DURATION	AGENDA	SPEAKERS
09:00–09:05	5 min	Introduction Welcome and greeting from a quadripartite regional representative	Moderator <b>Nahoko leda</b> AMR Regional Project Officer, WOAH
09:05–09:15	10 min	Common Audiences for joint AMR awareness- raising	Lucía Escati (WOAH)
09:15–09:25	10 min	Common approach to AMR awareness-raising across human, animal, plant, and environmental health sectors	Fallon Bwatu Mbuyi (FAO)
09:25–09:35	10 min	Opportunities for joint, multisectoral awareness activities and enhancing collaboration and harmonization	<b>Diriba Mosissa</b> (WHO)
09:35–09:55	20 min	Facilitated discussion – Q&A session	Moderator
09:55–10:00	5 min	Wrap-up and closing	Thomas Joseph (WHO)